+46 707 617 355
Viltskogens har haft Vildmarksmatlagning – Ute är det nya inne!

Under en tvådagars smakfest bjuder vi in till nutidens event – ett hybridevent där både fysiska och digitala aktiviteter anordnas med fokus på mat, inspiration och mötet.

Sveriges första hybrida matfestival 21-22 maj i Trollhättan.
City Trollhättan, Trollhättans Stad och Visit Trollhättan Vänersborg välkomnar er till första upplagan av Smaka på Trollhättan!

Här kan du se de recept som kommer tillaga. Det blir kolbulle, viltwook och äppelkaka med glass.

Rätt nr 1

Kolbulle med fläsk och lingon
400g tjockt strimlat rimmat fläsk
6 dl vatten
4 del vetemjöl
1 tsk salt

Gör såhär:
Blanda smeten dagen innan, häll på en PET flaska. Ställ i kylen.
Stek fläsket, knaprigt
Häll på smeten.
Vänd efter 3-4 min eller när stekytan är superkrispig.
Gör likadant på andra sidan.

Servera med rårörda lingon

Rätt nr 2

Renskavskebab med nybakat, mjukt tunnbröd – 6 p
2 pkt renskav
2 gula lökar
6-8 vitlöksklyftor
1/2 röd paprika
1 röd chili
1 grön chili
200g skogschampinjoner
Ett knippe färsk rosmarin
3-5 dl grädde
Salt & peppar

Sallad till servering

Gör så här.
Fräs renskav, lök, vitlök, paprika och chili.
Tillsätt svamp och rosmarin. Fräs ytterligare.
Tillsätt grädde, lite i taget, det skall koka in i övriga ingredienser, tänk att det skall ätas i ett tunnbröd.
Salt och peppar.

6 st mjuka tunnbröd
Det här behöver du:
5 dl vetemjöl
2 tsk torrjäst
2 1/2 dl vatten
2 msk sirap
1 msk olja

Gör såhär:
Häll upp mjölet i en bunke och tillsätt torrjästen. Värm vatten till 42 gr, häll över mjölet.
Arbeta ihop degen kraftigt.
Tillsätt sirap och olja. Degen skall vara ganska lös.
Lägg på en bakduk, jäs i 30 min.
Häll upp degen på ett bord, tillsätt salt och lite mer mjöl tills degen är smidig.
Dela degen i 6 delar, kavla ut med kavel.
Stek i torr panna eller stekhäll, inget fett.
Slå in bröden i en kökshandduk till det är dag att äta.

Till servering
Tunnbröd, sallad och renskavskebab.

Rätt nr 3

Äppelpaj med vaniljglass, dulce leche & digestivkross – 4-6 p
50 g smör
1/2 dl socker och kanelblandning
3 äpplen
1 brk dulce leche (köps färdig kolasås)
8-12 st digestiv kex

Gör såhär:
Smält smör och sockerblandningen i en panna.
Tärna äpplen som vändes ner i pannan.
Lägg upp i kåsa eller skål.
Toppa med dulce leche, glass och digesivekross.

Renskavskebab, serverat på hembakt tunnbröd

Leave a Reply

About Us

Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Donec sed odio dui.

Recent Posts